Results 1 to 4 of 4

Thread: Dragana Mirković - biografija, diskografija i popis pjesama, slike

  1. #1
    platinasti član cesarica.net's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Age
    7
    Posts
    33,487

    Default Dragana Mirkovi? - biografija, diskografija i popis pjesama, slike

    Rodno ime : Dragana Mirkovi?
    Ro?en/a : 18. sije?nja 1968. Požarevac, Srbija
    Žanr/ovi : Turbofolk, Pop folk
    Zanimanje : pjeva?ica
    Djelatno razdoblje : 1984. - danas

  2. #2
    platinasti član cesarica.net's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Age
    7
    Posts
    33,487

    Default Dragana Mirkovi? - biografija, diskografija i popis pjesama, slike

    ...

  3. #3
    platinasti član cesarica.net's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Age
    7
    Posts
    33,487

    Default Dragana Mirkovi? - biografija, diskografija i popis pjesama, slike

    Dragana Mirkovi? (Kasidol, 18. sije?nja 1968. ) jedna je od najpopularnijih srpskih turbofolk i pop-folk pjeva?ica.

    Životopis
    Odrasla je u šestero?lanoj obitelji u Kasidolu u blizini Požarevca. S glazbom se upoznala zahvaljuju?i svom djedu Dragutinu, kojeg je slušala dok je svirao harmoniku. S 5 godina nau?ila je prvu pjesmu "Devojka sokolu zulum u?inila". Njena glazbena nadarenost je brzo primje?ena, jer je sudjeluju?i na lokalnim natjecanjima privukla pažnju važnih ljudi iz "Diskosa" koji su joj ponudili snimanje albuma.

    Njen prvi album bio je "Imam de?ka nemirnog" koji je postao veliki hit i prodan je u 160.000 primjeraka. Sljede?ih godina snima nove albume. Kao ?lan "Južnog vetra" imala je koncerte diljem Jugoslavije. Na koncertu na "Tašmajdanu" pjevala je pred rekordnih 11.000 ljudi.

    Nagli uspon po?eo je u devedesetima. Prelazi u diskografsku ku?u "ZaM" i snima jedan od najprodavanijih albuma ikada.[nedostaje izvor] Nakon udaje za Tonija Bjeli?a nakratko se povla?i iz javnosti, a u folk vode vra?a se 2004. godine albumom "Trag u vremenu".

    Pretposljednjim albumom "Lu?e moje", u produkciji srpske nacionalne televizije, izaziva veliki turbofolk "bum" sa pjesmama kao što su Na kraju pri?e, Sudbina, Ljubi il' ubi, Nepoželjna itd. Ove pjesme su zabilježile velik uspjeh po doma?im diskotekama što je Dragani omogu?ilo zbližavanje sa hrvatskom publikom.

    Danas Dragana ima u svom vlasništvu diskografsku i TV ku?u nazvanu upravo DM SAT.

    Koncerti
    Dragana je poznata po velikom broju održanih koncerata, kako po rekordnom broju posjetitelja, tako i po koreografiji zbog koje su neki Draganu zvali "Srpska Madonna". Najve?i koncert ikada održan je u Bugarskoj na stadionu Levski pred 55000 posjetitelja. Zadnji veliki koncert održala je u Srbiji 1998. u prepunoj dvorani Pionir (10000 posjetitelja). Zapam?eni su ostali koncerti u Novom Sadu, Podgorici, Nišu, Kragujevcu, Tuzli (dvorana Mejdan) itd.

  4. #4
    platinasti član cesarica.net's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Age
    7
    Posts
    33,487

    Default Dragana Mirkovi? - biografija, diskografija i popis pjesama, slike

    Diskografija
    1. Imam de?ka nemirnog (1984.) - Singlerica
    2. Umiljato oko moje (1985.)
    3. Spasi me samo?e (1986.)
    4. Ruže cvetaju samo u pesmama (1987.)
    5. Najlepši par (1988.)
    6. Simpatija (1989.)
    7. Pomisli želju (with Južni vetar) (1990.)
    8. Dobra devojka (1991.)
    9. Umirem majko (1992.)
    10. Do poslednjeg daha (1993.)
    11. Nije tebi do mene (1994.)
    12. Slatko od snova, Soundtrack
    13. Pla?i zemljo (1995.)
    14. Nema promene (1996.)
    15. Kojom gorom (1997.)
    16. Dragana & Zlaja band (1999.)
    17. Sama (2000.)
    18. Trag u vremenu (2004.)
    19. Lu?e moje (2006.)
    20. Eksplozija (2008.)

    Glazbene suradnje
    1. "Svi grešimo" sa Sinanom Saki?em (1989.)
    2. "E, moj doktore" sa Zanom (1990.)
    3. "Sele moja" sa Zoricom Brunclik (1995.)
    4. "Divlja devojka" sa Ninom (1996.)
    5. "O?i pune tuge" sa Željkom Šaši?em (1997.)
    6. "Srcu nije lako" sa Divljim Kestenom (2003.)
    7. "Ja imam te, a k'o da nemam te" sa Hari Mata Harijem (2003.)
    8. "Život moj" sa Danijelom ?oki?em (2007.)
    9. "Ja?i nego ikad" sa Šemsom Suljakovi?, Milom Kiti?em, Sinanom Saki?em i Kemalom Malov?i?em (2008.)

Similar Threads

  1. E.N.I. - biografija, diskografija i popis pjesama, slike
    By cesarica.net in forum Dobitnici diskografske nagrade Porin
    Replies: 3
    Last Post: 29. 11. 2009, 17:06
  2. Tajči - biografija, diskografija i popis pjesama, slike
    By cesarica.net in forum Eurovizijski izvođači
    Replies: 2
    Last Post: 10. 11. 2009, 23:49
  3. t.A.T.u. - biografija, diskografija i popis pjesama, slike
    By cesarica.net in forum Eurovizijski izvođači
    Replies: 2
    Last Post: 10. 11. 2009, 23:49
  4. No Name - biografija, diskografija i popis pjesama, slike
    By cesarica.net in forum Eurovizijski izvođači
    Replies: 2
    Last Post: 09. 11. 2009, 16:11
  5. E.N.I. - biografija, diskografija i popis pjesama, slike
    By cesarica.net in forum Eurovizijski izvođači
    Replies: 2
    Last Post: 01. 11. 2009, 02:32

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •